trainerscursus onderwaterhockey van start

14-10-2013 12:11

TILBURG - In november 2010 werd de vraag gesteld of er voor onderwaterhockey in Tilburg een aparte trainerscursus gemaakt kon worden. Hierop zijn meerdere mensen begonnen met het schrijven van de nieuwe cursus. Bij deze groep horen ook Sven en Bjorg Harteveld, trainers van afdeling onderwatersport binnen de Tilburgse vereniging RBT '98. 

In seizoen 2012-2013 is de eerste opzet die geheel door Sven en Bjorg Harteveld was geschreven naar het bondsbureau van de Nederlandse Onderwatersport Bond gestuurd. Hierop zijn twee sporters uit Breda er mee verder gegaan, wat geresulteerd heeft in een cursus die afgelopen zondag 13 oktober in Ede van start is gegaan.

Voorzitter afdeling onderwatersport Tilburg  Sven Harteveld vertelt: "Er zit erg veel werk en tijd in. Steeds moest er gedacht worden, is dit gedeelte geschikt voor de doelgroep van beginnende trainers en de breedtesport? De cursus moest dan ook laagdrempelig worden. Zondag is de cursus van start gegaan, hier zit ook van een andere vereniging uit Tilburg een trainer bij. Een mooie ondersteuning voor deze nieuwe opstartende groep binnen de onderwatersport van Tilburg. Kennis uit Tilburg wordt zo gedeeld met trainers uit Tilburg."

Op de foto Sven Harteveld als trainer.